Restaurang Guldgaffeln

Sandåkraskolans kök och matsal har matrådet döpt till Restaurang Guldgaffeln.

På Sandåkraskolan serverar vi skollunch enligt riktlinjer tagna i Stockholms stad. De är i sin tur baserade på Livsmedelsverkets rekommendationer för bra mat i skolan. Vi lagar det mesta från grunden och serverar dagligen två maträtter varav en vegetarisk. Vi försöker att tänka miljösmart vid inköp och tillagning och handlar ekologiskt så långt det går. Vi är sedan april 2016 Kravcertifierade. Andel ekologiskt livsmedel 2015 var 41 %.

Specialkost tillagas och serveras på säkert sätt och personalen är väl utbildad i att arbeta med den typen av livsmedel. Behöver ditt barn specialkost så hittar du blanketten ”Intyg om specialkost” på stockholm.se under blanketter. Fyll i intyget och lämna det sedan till köket eller ditt barns mentor.

Restaurangen serverar mellanmål till elever i våra fritidshem och fritidsklubb. Elever erbjuds frukost kl. 7.30-8.00 till en kostnad av 10 kr/dag. Frukosthäften med 10 kuponger för 100 kr köps av restaurangens personal.

Vi lägger stor vikt vid trevligt och vänligt bemötande då vi tycker att miljön runt maten är viktig för allas trivsel i restaurangen. Kontakta oss gärna om du har funderingar kring kost, allergi eller vår restaurang.

Har du frågor om skolmaten är du välkommen att kontakta kökschef Åsa Lundin på telefon 08-508 47 316 eller via e-post asa.lundin@stockholm.se